Kaunis aurinkoinen lounashetki viltin päällä
Lounaaksi teimme järki-särki pizzaa, joka oli todella hyvää. Tämä resepti menee taatusti jatkoon.
Särjen syöminen on hyväksi sekä ihmiselle että ympäristölle, lue lisää John Nurmisen säätiön lähikalahankkeesta ja Baltic Fish -hankkeesta.
Järki Särki keksittiin Päijänteen jäällä
Marja ja Ari opiskelivat 1980-luvulla Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteellisessä tiedekunnassa, Ari opiskeli kalataloutta, Marja kasvinviljelyä ja puutarhatiedettä. Lue heidän tarinansa siitä, miten pariskunnasta tuli luomuviljelijöitä Korpilahdelle ja kuinka vajaasti hyödynnetystä särjestä tuli heidän käsissään maukas ja ympäristöystävällinen Järki Särki.
Toivottavasti onkeesi nappaa kesän kalaretkillä monta särkeä!
Särki on ympäristön kannalta loistava saalis, se on yksi ilmastoystävällisimpiä proteiineja. Ilmaston lisäksi kotimaisen särkikalan syöminen poistaa ravinteita vesistämme.
Syö särkeä, siinä on järkeä!